Zeillessen WSV de Breek
Zeilen voor jong en oud

Zeillessen Landsmeer

Voor wie?

Bij WSV de Breek worden zeillessen georganiseerd voor jong en oud. Voor een eerste kennismaking met het zeilen kunnen kinderen vanaf 8 jaar zich bij ons aanmelden. In groepen van zes tot tien leerlingen (afhankelijk van zeilniveau en leeftijd) worden wekelijkse lessen van anderhalf of twee uur gegeven.

Natuurlijk kan het zijn dat je als volwassene nooit hebt leren zeilen in je jonge jaren. Geen zorgen, want ook voor volwassenen is het mogelijk om zeilles te krijgen. Hiervoor beschikt de vereniging over een aantal grotere zeilboten waar meerdere volwassenen in passen. Onder begeleiding van een vakkundige instructeur krijg je dan de fijne kneepjes van het zeilen uitgelegd.

De wekelijkse zeillessen bestaan voor een klein deel uit theorie en voor het grootste deel uit praktijk, want uren maken in een zeilboot is de beste manier om zeilen te leren. Gedurende het seizoen worden minstens 10 praktijklessen gegeven, beginnend na de meivakantie en durend tot eind september. Het CWO1-programma bestaat naast deze lessen ook uit een stukje theorie voorafgaand aan de praktijklessen en een omslales in Zwembad De Breek.

Zijn er diploma’s te halen?

Zeilers worden bij onze vereniging opgeleid volgens de richtlijnen die verbonden zijn aan zeildiploma’s van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Aan het eind van ieder zeilseizoen, eind september, wordt het cursusjaar afgesloten met het praktijkexamen. Wordt tijdens het praktijkexamen voldaan aan alle eisen voor het betreffende CWO-diploma, dan wordt dit natuurlijk uitgereikt. Lukt dit niet, dan worden vorderingenstaten uitgereikt met daarop een bewijs dat aan een deel van de praktijkeisen van een CWO-diploma zijn voldaan.

Wat heb ik nodig voor het volgen van lessen?

WSV de Breek beschikt over een ruim aantal lesboten, dus voor het volgen van zeillessen is geen eigen boot vereist. De eenmanslessen worden gegeven in Optimisten, de tweemanslessen in Flying Juniors (FJ’s). Tijdens de zeillessen is het dragen van een zwemvest voor iedereen verplicht, maar ook die zijn aanwezig bij de vereniging.

Heel belangrijk tijdens het zeilen is warm blijven. Het dragen van een wetsuit wordt dan ook aangeraden, bij koud weer een lang wetsuit en bij warmer weer een shorty. Ook zijn speciale zeilschoentjes erg fijn tijdens het zeilen, omdat deze geen strepen achterlaten in de boot en lekker warm zijn wanneer ze nat worden. Laarzen zijn daarentegen niet geschikt. Om te voorkomen dat lange haren in de blokken terecht komen is het verstandig om ze in een staart te doen.

Alle actieve leden (dus met boot of lessen) dragen en maken samen de club. Dus naast het samen plezier maken en lekker varen, betekent dit ook  “Samen Werken”.  Aan het onderhouden van het terrein en het clubhuis, het schoonmaken en (bijdragen) in het organiseren en uitvoeren van de activiteiten die we graag met elkaar doen. Ieder lid/ouder dient minimaal 2 dagdelen te besteden aan de genoemde activiteiten. Tijdens de Kiesjecommissiedag kun je aangeven in welke commissie je graag wilt deelnemen.

Inschrijven Zeillessen

Zeillessen Landsmeer.

De zeillessen beginnen in de week na de meivakantie, welke dag hangt af van de groep. In de schoolvakanties gaan de lessen niet door en in de meeste lange weekenden (Pasen, Pinksteren en Hemelvaart) ook niet. De lessen gaan door tot eind september. Inschrijven voor de zeillessen kan op de inschrijfpagina.

Lesweken 2024

Lesweek 1

13 mei - 19 mei

Lesweek 2

20 mei - 26 mei

Lesweek 3

27 mei - 2 juni

Lesweek 4

3 juni - 9 juni

Lesweek 5

10 juni - 16 juni

Lesweek 6

17 juni - 23 juni

Lesweek 7

24 juni - 30 juni

Lesweek 8

1 juli - 7 juli

Lesweek 9

8 juli - 14 juli

Lesweek 10

15 juli - 21 juli

ZOMERVAKANTIE

Lesweek 11

2 september - 8 september

Lesweek 12

9 september - 15 september

Scroll to top