Watersportvereniging De Breek
Over

Watersportvereniging de Breek

Watersportvereniging De Breek is gevestigd aan “het Luijendijkje” in Landsmeer en bestaat al meer dan 75 jaar. Het Clubhuis heeft de uitstraling van een echte ouderwetse zeilvereniging met veel sfeer. Het grote terras biedt een prima uitzicht op het water en alles wat daar gaande is. Je kunt ook wandelend langs het water de prestaties van de zeilers tijdens evenementen en trainingen goed volgen en tevens genieten van de natuur om je heen. Het Luijendijkje ligt namelijk midden in een watergebied met aan de ene kant de Westplas en aan de andere kant de Breek. Het dijkje verbindt Landsmeer met het recreatiepark “Het Twiske”. Zowel op de Breek als de Westplas kan uitstekend gevaren worden met boten als de Optimist en de Laser, maar ook met grotere boten als de Randmeer en de FJ.

Watersportvereniging De Breek bestaat voornamelijk uit zeilers. Voor sommigen is de actieve kant van het zeilen verleden tijd, anderen zeilen nog zeer regelmatig en laten zich vaak zien bij de wedstrijden. De vereniging is te bereiken via de Sportlaan, met aan het eind een grote parkeerplaats voor uw auto. Er is daar ook de mogelijkheid om boten in het water te laten.

Bij grote evenementen wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via de woonwijk “Luyendijk” bij de vereniging te komen. Het is dan mogelijk om de boten per trailer af te leveren bij het clubhuis. Omdat het clubhuis in het recreatiegebied ligt is het niet toegestaan om de auto’s bij het clubhuis te laten staan.

Watersportvereniging De Breek
Scroll to top